Tretford

Oersterk, duurzaam, zacht en stevig, warm… waar denkt u dan aan? Aan Tretford tapijt natuurlijk. Bij Pelgrim BV kunt u op onze bovenverdieping de mooie kwaliteit en de vele kleuren van Tretford vinden.

Kasjmir geiten

Al meer dan 60 jaar wordt het ribbelige tapijt gemaakt en verkocht over de wereld. Tretford tapijt wordt gemaakt van de zuivere gewassen scheerwol en het gewassen geitenhaar van de kasjmir geit. Iedereen kent de kasjmir wollen sjaals en kledingstukken maar dat er ook tapijt van gemaakt kan worden weten minder mensen. Een vierkante meter Tretford tapijt is dan ook gemaakt van maar liefst een kilo wol. De zuivere wol is met een waslaag omhuld, die er voor zorgt dat vuil en water op een natuurlijke manier afgestoten worden.

Eigenschappen

Het tapijt is niet alleen makkelijk in onderhoud, het is slijtvast, geschikt voor vloerverwarming, verend, heeft een hoge geluidsdemping en reduceert fijnstof. Tretford tapijt zuivert de lucht in ruimtes doordat de structuur fijnstof aan zich bindt.

Collectie

Tretford tapijten is leverbaar in tegels of banen van 2 meter breed. De reden waarom het tapijt niet kamerbreed wordt gemaakt is puur omdat het anders te zwaar zou worden, doordat het een natuurproduct is weegt het meer dan een ander product. De collectie bestaat uit 64 kleuren, bij elk seizoen of jaargetijde heeft Tretford kleuren bedacht. De Coast kleuren serie biedt de kleuren van een strandwandeling en met de Dolce Vita kleuren viert u elke dag het goede leven. Namen als ananas, parel, winter, cashew, mos; prachtige namen waar even zo mooie tinten bij horen.

Snijvast

Tretford is waarschijnlijk het enige tapijt wat in vormen of in patronen gesneden kan worden zonder te rafelen. Het tapijt is dus niet alleen geschikt voor trappen en hele kamers maar je kunt er dus ook een vloerkleed van maken. Met Tretford vloerbedekking worden bovendien zeer fraaie vloerkleden ontwikkeld. De vloerbedekking wordt dan gesneden en met de hand in een speciaal karpet met verschillende kleuren en vormen vervaardigd.